VILLMARKSMØTER 2017

Erlend Andersen stående til venstre før han begynte på foredragene sine.

Referat fra siste villmarksmøte:
Søndag den 26. november var det et nytt villmarksmøte på Groruddalen Motorsenter med 23 fremmøtte. Det var litt færre enn på vårmøtet, men vi får skylde på et usedvanlig glatt føre med underkjølt regn utenfor Osloregionen.

Foredragsholder Erlend Andersen har vært på flere villmarksturer de senere årene og har etter hvert fått ett spennende foto- og videomateriale. Det at han også er en dyktig fotograf – gjorde at våre forventninger var store før villmarksforedragene hans. Og Erlend leverte som forventet.

Lederen av klubben Morten Brekke introduserte som vanlig foredragsholderen og ønsket selvfølgelig også alle velkommen.

Etter at lederen for klubben Morten Brekke ønsket alle velkommen og introduserte Erlend, så begynte han å fortelle og vise bilder på sin medbragte Mac-maskin. Erlend er utdannet fysioterapeut, så han driver med noe helt annet enn foto og video til daglig.

Tikchic River ligger i den sydvestre delen av Alaska.

I den første presentasjonen fortalte han om sin padletur til Alaska i 2012 med tre venner. Noen detaljer og bilder fra turen kan dere se i omtalen før kvelden (se under). Erlend viste gode og oppløste bilder fra turen, samt et par tre videoinnslag om deltakernes forventninger til var før og underveis på turen. De møtte også en annen norsk gruppe på seks underveis på padleturen. Litt pussig å reise til Alaska for å treffe likesinnede.

Tre av Alaskasfarerne med hver sin laks.

Etter en kaffepause viste Erlend en helt nyredigert film fra hans siste tur – en fluefisketur til Montana og Yellowstone nasjonalpark. Her viste han også sine ferdigheter med video og videoredigering. De fremmøtte fikk se en nesten 90 minutter lang film om fluefiske i Montanas og Wyomings fluefiskeelver. Selv om du ikke var fluefisker, så ble du revet med i denne filmen, som både var dyktig laget og interessant sammensatt med musikk, intervjuer og mye godt fluefiske.

Montana-ørret!

Seerne fikk også se varme kilder, bison og fantastisk natur i den vakre nasjonalparken. En fikk nesten lyst til å dra på flekken for å oppleve parken og å fotografere natur og dyreliv.
Vi takker Erlend Andersen for en fantastisk kveld!

Spørsmål til Erlend etter foredragene.

Søndag den 26. november 2017 kommer Erlend Andersen for å kåsere, fortelle og vise bilder og film fra to av sine turer i villmarksområder. Sted er som vanlig Groruddalen Motorsenter.
Haavard Martinsens vei 1 – Oslo.

Før kaffepausen vil han fortelle og vise bilder fra sine padleopplevelser i Alaska i 2012. Da var han på en tre ukers padletur ned Tikchik River og Nouakuk River. Dette ble en meget spennende tur med mange naturopplevelser som møte med kjempeelg, grizzlybjørn i leiren og et veldig spennende fiske.

Klikk under og se bilder fra Alaska i et bildegalleri:


Etter kaffepausen vil Erlend  vise sin nye fluefiskefilm fra staten Montana og nasjonalparken Yellowstone. Det blir selvfølgelig mye fluefiske i vakre omgivelser, men også mye natur og dyreliv fra nasjonalparken.

Klikk under og se bilder fra Yellowstone i et bildegalleri:


Vi ønsker alle medlemmer og andre velkommen til en uforglemmelig kveld i villmarksklubben. Vel møtt!

Søndag den 23. april var det et nytt medlemsmøte i Arktisk Villmarksklubb på Groruddalen Motorsenter. Som vanlig var det to forskjellige foredrag med film og bilder. Denne vårdagen var det 30 personer tilstede på arrangementet.

 

Leder Morten Brekke ønsker velkommen
Like før Øystein Saga skal holde sitt villmarsforedrag

 

 

 

 

 

Først ute var Øystein Saga (initiativtaker) og Frode Høybråten – som fortalte og viste bilder og film fra sin villmarkstur ned Snake River i Yukonterritoriet sommeren 2016.

Duo Lakes fra fjellsiden på andre siden.

 

For å starte på Snake River må du først fly inn til Duo Lakes – helt nord i Mackenziefjellene i Yukon-territoriet.  Øystein Saga fortalte de 30 tilhørerne om starten på turen og den videre ferden ned Snake River. Dessverre så var ikke fisket så bra i elven,  en skuffelse – men til gjengjeld var naturen fantastisk vakker og Øystein fortalte også om møter med grizzly, svartbjørn, elg, caribou, villsau og bever underveis.

KLIKK PÅ ET AV BILDENE UNDER FOR Å  SE STØRRE BILDER:


Mot slutten av foredraget fortalte også Frode Høybråten om møtet de hadde med en litt nysgjerrig grizzly – som de også viste litt film fra.

I kaffepausen mellom foredragene var det som vanlig hyggelig villmarksprat og utveksling av erfaringer og opplevelser. Det ble solgt kaffe, vafler og lodd som alltid på møtene. Det var også mange premier denne gang som tidligere – men hovedpremien nok var en flott slirekniv, som var forært av en av medlemmene.


Morten Brekke fortalte til slutt litt om sin villmarkstur sammen med Lars Kristiansen for noen år siden. (Har vært vist en gang før, men svær få hadde sett videoforedraget). Deretter viste han en 45 minutter lang film fra denne turen. Møtet var vel over før kl. 21.00.