Medlemsmøter 2015

Referat fra villmarksmøtet søndag den 29.11.

Det ble som vanlig et hyggelig møte med 25 fremmøtte. Det var kommet 3 – 4 nye potensielle medlemmer på møtet, som var ivrige etter å få tak i informasjon og svært lystne på å reise til villmarka i Alaska/Canada.

Første innslag var av Paul Barthel (se nedenfor). Han fortalte med en glød om sin tur alene i den nordiske villmarken. Det må ha vært en strabasiøs og til tider frustrerende tur med mye bæring og kanovelt.
Om han skal på en ny tur, ja det er  klart!

Etter kaffepausen fortalte Morten om sin gamle tur ned Stewart River i Yukon for mange år siden. Han padlet da med Lars K. Turen ble behørig fargelagt med en videofilm Morten hadde laget fra turen.  Dette har han reist rundt med som foredragsholder i mange år og finnes ennå ikke på DVD.

Neste medlemsmøte blir i slutten av april i 2016.

Neste villmarksmøte i klubben vil bli på søndag den 29. november kl. 16.00. Vel møtt!

Med kano på tvers av Norge – Sverige!

I første foredrag vil Paul Barthel, som i sommer padlet Norge og Sverige på tvers fra Fauske over fjellet og ned Piteelven på svensk side – fortelle om sine opplevelser på denne turen. Flott natur og spennende kanopadling i vårt eget og vårt naboland.
Etter en hyggelig kaffepause vil Morten Brekke prate om og vise sin film fra en eldre padletur ned Stewart River i Yukon/Canada. Vel møtt!


Referat fra medlemsmøtet søndag den 26. april 2015

Medlemsmøtet denne gang – søndag 26. april ble besøkt av 31 medlemmer og ikke-medlemmer. Det var et flott og kaldt vårvær, så vi får si oss fornøyd med besøket – det var på det jevne. Ikke så lett å samle folk i foreninger lenger.
Det var to foredrag om padling i Canada denne gang. Det ble i så måte et tema-møte for padleinteresserte, men det er her den største interessen har ligget historisk sett.

Espen Paulsen fortalte fra Taltson River i NWT
Først ut var Espen Paulsen som fortalte om sin tur ned Taltson River i Nordvestterritoriet i Canada. Han viste mange engasjerende stillbilder fra opplevelser med padling, mye vær og spesielt fiske.
Espen Paulsen er en rutinert foredragsholder og tur-arrangør og leverer på opplevelser og engasjement. Denne gang fikk han også litt drahjelp av reisekamerat Per Ola Bratt, da Espen var redd for at stemmen skulle svikte etter en forkjølelse/influensa-runde.


Morten Johansen og Halvor M. Hagen fortalte om Big Salmon R.

Fra venstre Morten Mats og Halvor
Fra venstre Morten, Mats og Halvor

Etter en kaffepause med vafler og snurrtopper, loddsalg og en hyggelig prat rundt bordene – var det Morten Johansen og Halvor Marius Hagen sin tur til å berette.
Halvor og Morten vekslet med å prate til bildene og opplevelsene fra denne spesial-tilpassede turen med to handicappede karer og deres medhjelpere (Himmeljegerne.no).
Turen skjedde uten stor ytre dramatikk (selv om de opplevde vill natur og måtte forsere store tømmerkvaser i elven). For hovedpersonene Simen og Mats ble nok dette en spennende tur – både på det indre og det ytre plan.
Det ble en opplevelse for alle, en god del fint vær, møte med ville dyr og uspiselig laks i elven. En liten skuffelse var at de kun hørte ulv, men så den ikke. Svartbjørn så de bare to ganger underveis.
Halvor og Morten kjørte en fin presentasjon med veksling mellom dialog – dem i mellom, flotte bilder og videofilm fra turen. Krydret med både dronebilder av elv, fjell og deltakere, samt undervannsopptak av laks.

Takk til begge grupper med foredrag.
—————————————————————————–

Neste medlemsmøte vil bli søndag 26. april 2015
– på Grorud Motorsenter kl. 16.00

Denne kvelden får vi besøk av foredragsholderne Espen Paulsen – som padlet Taltson River i NWR høsten 2014, samt Morten Johansen  og Halvor Marius Hagen– som var to av lederne for Himmeljegerne på Big Salmon River i Yukon i 2014.

Foredrag før pause med Espen Paulsen: Taltson River
Espen Paulsen og seks kamerater padlet i fire uker 600 kilometer på denne elven i fjor høst – siste del av august og halve september. Espen padlet solo i sin 13.5 fots Ally. De fløy ut fra Ft. Smith til kildevannet, dårlig vær i starten. Mange store vann og mye stryk i mellom resulterte i mye bæringer. Noen kalde netter og møte med snø. Et fantastisk fiske – den største på seks kilo. Møte med dyr, tre svartbjørner, en ulv og flere elg.


Etter kaffepausen vil Morten Johansen og Halvor Marius Hagen fortelle og vise bilder fra deres spesielle tur med Himmeljegerne ned Big Salmon River  i fjor sommer. Det ble en fantastisk tur for Simen,  som er psykisk utviklingshemmet og bestevennen hans Mads, som har Down syndrom. Turen ble 370 kilometer lang – fra Sandy Lake og videre på Big Salmon-elven til de til slutt endte opp på Yukon-elven og avsluttet i landsbyen Carmacks.


I pausen mellom innslagene  blir det tid til en kaffepause med salg av kaffe og vafler. Vi tar oss tid til en hyggelig prat. Kart fra Alaska, Canada og Sibir blir liggende på et bord, så her kan du sikkert finne en som har reist og kanskje har litt reiseerfaring å bidra med. Klubben selger også lodd til 5 kr. stykket. Mange flotte premier.

VELKOMMEN TIL ALLE MEDLEMMER! Du må gjerne ta med deg venner og kjente. Det er bare hyggelig.

Hvis du har spørsmål – kan du ringe klubbleder Morten Brekke på mobil 920 89873. Mail: morten@brekke.to