En rapport fra siste villmarksmøte

Den siste søndagen i november hadde hele 40 villmarksinteresserte møtt frem på Grorud Motorsenter på Haugenstua i Oslo – for å høre på foredragsholderne, utveksle erfaringer og ha et hyggelig samvær.
Et par tre minusgrader, mørket som kom sigende og julestemning i emning gjorde det godt å trekke innomhus for å høre litt villmarksus fra sommerens og fjorårets turer.

Foredrag av et par av deltakerne i NRKs Drømmeturen.
Foredrag av et par av deltakerne i NRKs Drømmeturen.

Først ut var Peter Engelschiøn og kameraten Roy Kvamme. De fortalte og viste bilder og film fra teamet på syv mann som reiste til Nordvest-territoriet i Canada og elven Snowdrift River. Målet med turen var å finne vinterleiren til Helge Ingstad. Publikum fikk se et fantastisk fiske, flott natur i jomfruelig terreng og de kunne og følge guttas leting etter vinterleiren til Ingstad. Alt de hadde å gå etter var noen bilder i Pelsjegerliv – boka til Helge Ingstad og noen nedtegnelser fra Ingstads tid i Canada. Etter mye leting fant de vinterleiren. Peter og Roy la også frem bildematerialet som mest trolig dokumenterte deres funn. En interessant reise i villmarka.

Til venstre Peter Engelschiøn og Roy Kvamme
Til venstre Peter Engelschiøn og Roy Kvamme

Etter en kaffepause fortalte Lars Brekke om sitt korte møte med Linda Lake i Yukon-territoriet i sommer. Han fløy inn med et lite sjøfly og ble forlatt alene med telt, litt Real-turmat, en villmarksstol, en Ally-kano og kamerautstyr.
Fiskeutstyr, våpen og alle moderne dubbe-ditter, som folk har med ut i villmarka, var ikke en del av utrustningen på denne turen. Her var det vinden og naturen som satte dagsordenen. En avslappende tur – kan en vel si.

Eiliv Løchen til høyre og Lars Brekke til venstre fortalte fra Drømmeturen i Canada
Eiliv Løchen til høyre og Lars Brekke til venstre fortalte fra Drømmeturen i Canada

Så flyttet Lars fokus over på sitt andre innslag. Da hadde han med seg Eiliv Løchen fra Drømmeturen på NRK, som ble sendt 4. november i år. Sammen fortalte de hvordan det var å være med NRK – som filmet Eilivs mor, Eiliv selv og hans to søsken som besøkte tømmer-hytta deres far Iver Løchen var med å bygge i villmarka for 30 år siden.

Publikum i salen fulgte spent med på foredragsholdere fra Drømmeturen
Publikum i salen fulgte spent med på foredragsholdere fra Drømmeturen

Lars var med som kjentmann og som venn av familien. Det var interessant å høre Eiliv fortelle om sitt møte med tømmerhytta som far hans hadde fortalt historier fra. Boka Fiskeboller og grizzlybjørner hadde også gjort inntrykk på Eiliv gjennom flere år.

Tømmerhytta slik den så ut for 30 år siden
Tømmerhytta slik den så ut for 30 år siden
Slik hytta ser ut idag
Slik hytta ser ut idag
Sylvia Williams til høyre og Ian McDougle - som hadde ranchen i området
Sylvia Williams til høyre og Ian McDougle – som hadde ranchen i området
NRK teamet og deltakere på Coal Ridge i Yukon
NRK teamet og deltakere på Coal Ridge i Yukon

2 kommentarer til “En rapport fra siste villmarksmøte”

Det er stengt for kommentarer.