Reiseforsikring på villmarkstur

Vi har fått spørsmål fra medlemmer i klubben om hva slags reiseforsikring/selskap en bør bruke på villmarksturer til Alaska, Canada eller Sibir. Dette er et meget relevant og godt spørsmål. Det er de som har fått seg en overraskelse etter uhell i Norge eller utlandet. Enten så dekker ikke forsikringen den type aktivitet forsikringstaker har vært med på eller den type utstyr som er skadet eller mistet. Men de fleste villmarksturer ender som regel godt.

Drømmereisemål eller katastrofeområde?
Drømmereisemål eller katastrofeområde?

Fortsett å lese Reiseforsikring på villmarkstur

Velkommen til klubbens nye nettsider

Fra og med i dag har Arktisk Villmarksklubb lagt om nettsidene sine til en ny og mer tidsriktig nettside laget i WordPress. Her vil du som medlem kunne følge med på hva som skjer i klubben med medlemsbladet Arktisk Magasin og hva som skal skje på medlemsmøtene. Du som IKKE er medlem, kan få litt informasjon fra klubben og kanskje du kan tenke deg å bli medlem. Det koster kr. 200,- per år. Da får du Arktisk Magasin hjem i posten to ganger i året og du får samtidig en innkalling til neste medlemsmøte – to ganger i året det også.  – Les mer om klubben!
Det vil skje ting på nettsidene fremover og alt er ikke helt på plass ennå. Har du ideèr om hva vi kan bruke nettsidene til – så send oss gjerne noen ord – både ris og ros.
Bruk sidene og nyt naturen og villmarka denne sommeren!
Med hilsen fra klubbens leder Morten Brekke.

Yosemite-film i HD

Ved å klikke på linken under kan du se to flotte filmer fra Yosemite Nasjonalpark i California. Dette er et samarbeidprosjekt mellom Sheldon Neill og Colin Delehanty. De har time-lapsefilmet med et proft Canon-kamera (tidsforkortings-film). Filmene er ganske unike og det må ha tatt lang tid å produsere disse. Kanskje et stort løft for oss andre som jobber med enklere fotografering.  Se nettsiden her!

Fortsett å lese Yosemite-film i HD

Arktisk Magasin

Klubbens medlemsblad

Medlemsbladet Arktisk Magasin
Medlemsbladet Arktisk Magasin

Arktisk Magasin er klubben medlemsblad som kommer ut to ganger per år. Magasinet kommer ut cirka to – tre uker før neste medlemsmøte og fungerer også som en analog innkalling til dette møtet.
Magasinet kommer ut i papirform, men vil også komme digitalt som en PDF eller på nett. Du må være betalende medlem for å kunne få papirutgaven og tilgang til utgavene på nett.
Du kan også bidra med artikler til magasinet fra dine siste villmarks- turer i inn- og utland. Du sender da teksten til oss i Word-format eller lignende, samt digitale bilder på mail eller CD.  Adressen finner du i fanen Kontakt oss.
Du kan også sende oss noen få ord på mail – om du ikke føler deg skrivelysten eller ikke har tid. Send oss da noen få stikkord om din siste tur som f.eks: Hvem som var med, når dere dro, hva dere opplevde på turen, spesielle hendelser, dyreliv, fiske etc. Send gjerne også med et bilde eller to. Dette vil da komme under HvemReiserHvor på side 3 i magasinet.

Les en utgave av Arktisk Magasin her! Lettere å lese på nett.

Les en tidligere utgave av magasinet! Passer best til utskrift.

Medlemsmøter

Neste villmarksmøte/medlemsmøte blir:
Søndag den 30 november 2014.
Vi starter kl. 16.00 som vanlig og det blir to foredrag med en hyggelig kaffepause i mellom. Stedet er også som vanlig på Groruddalen Motorsenter i Haavard Martinsens 1 vei på Haugenstua i Oslo.
Første foredrag:
I det første foredraget vil Peter Engelschiøn ta oss med til villmarka i Canada. Han leide hybel hjemme oss Helge Ingstad i flere år og hørte ofte på Ingstad fortelle om sin tur til Canada. Peter har vært i området to ganger og i dette foredraget skal ha fortelle om sin andre tur. Da forsøkte han og broren Christian sammen med noen venner  å finne vinterleiren til Helge Ingstad – den siste vinteren han tilbrakte i Canada. Til slutt padlet kameratene ned Snowdrift River.
Se bilder fra turen!
Andre foredrag:
Foredrag av Eiliv Løchen og Lars Brekke.
Etter kaffepausen vil Lars vise bilder og fortelle fra sommerens korte opphold ved Linda Lake i Yukon. Her opplevde han bl.a. fantastisk natur, hjort og grizzly. Deretter vil Lars fortelle og vise bilder fra NRK’s opptak på Coal Lake – hvor han i 1981-82 overvintret sammen med Morten Brekke, Wenche Bull-Gjertsen og Iver Løchen.
Iver døde dessverre i 2010.  Eiliv, Ivers sønn, skal fortelle om opptakene til Drømmeturen – hvor han og familien var sammen Lars. Eiliv vil videre snakke om hvordan det var å være på stedet der faren hans bodde et helt år som ung.
Se bilder fra turen!

Tidligere medlemsmøter 2014:
Medlemsmøtet den 27. april 2014 i Groruddalen Motorsenter.

Første foredrag var:
Skitur i Nordvestpassasjen

I april i fjor var Lars Martin Tannæs-Fjeld med på en litt spesiell og unik skitur i arktisk Canada – i Nordvestpassasjen. Ikke alene, men sammen med sin psykisk utviklingshemmede bror og to turledere. Lars Martin vil nå holde sitt populære foredrag, med bilder og film – for våre medlemmer.
Foredraget er delt i tre deler, som på hver sin måte fokuserer på Nordvestpassasjen, hans psykisk utviklingshemmede bror og hans utfordringer, samt selve turen og opplevelsene underveis. Dette blir et annerledes, spennende og gripende foredrag – møt opp denne søndagen!

Andre foredrag var:
Espen<br /><br />                  Paulsen
Espen Paulsen trenger ingen videre introduksjon. Han er kjent for de fleste gjennom mange reiser i arktiske områder og mange år som medlem i klubben. Denne søndagen vil han gjennom bilder og beretninger ta oss med på en reise rundt Svalbard med egen seilbåt. Opplevelsene stod i kø: reinsdyr, hval, hvalross, sel og hele 14 isbjørner. En fantastisk seiltur tur/retur Tromsø – Svalbard via Nordaustlandet.

Medlemsmøter i 2013 og tidligere finner du HER!