Kategoriarkiv: Medlemsmøter

Villmarksmøte 26. november

Villmarksklubben ønsker velkommen til nytt medlemsmøte på søndag den 26. november 2017. Vi starter kl. 16.00 med spennende foredrag/bilder/film. Kvelden deles i to med en hyggelig kaffepause i mellom innslag. Adressen er som vanlig Haavard Martinsens vei 1 på Haugenstua Motorsenter. Velkommen.

Kveldens program blir:
1.  Padling ned Tikchik River i Alaska
2. Fluefiske og villmark i Yellowstone nasjonalpark i USA.

Kvelden blir også markedsført gjennom klubbens medlemsmagasin Arktisk Magasin, som alle medlemmene får tilsendt i posten 14 dager før møtet.

Ikke-medlemmer er også velkomne som gjester denne kvelden!

LES MER HER!

Nytt villmarksmøte søndag den 23. april 2017

Søndag den 23. april blir det nytt medlemsmøte i Arktisk Villmarksklubb. Sted: Groruddalen Motorsenter. Start klokken 16.00. Det blir to foredrag på ettermiddag/kveld med en kaffepause i mellom. Det blir anledning til å kjøpe kaffe, brus og vafler. Loddsalg i pausen.

Lars med kanadarøye

Første foredrag blir med Øystein Saga og Frode Høybråten fra Snake og Peel River i Yukon-territoriet nord i Canada. De hadde en begivenhetsrik ferd ned denne villmarkselven i fjor sommer med observasjoner av grizzly, svartbjørn, elg, caribou, bever og villsau. En spennende tur med flott natur og rike opplevelser.

Etter kaffepausen vil Morten Brekke vise sitt videoshow fra villmarka i Yukon, som han gjennomførte sammen med Lars Kristiansen for noen år siden: «Alene i villmarka». Her blir det fantastisk fiske, kanopadling, fjellturen og basecamp i villmarka.

Referat fra medlemsmøte 26.4.15

Medlemsmøtet denne flotte og kalde vårkvelden var viet padleturer i Canada – henholdsvis Yukon og Nordvesterritoriet. To grupper med foredragsholdere engasjerte et publikum på cirka 30 personer. Les mer om innhold og presentasjoner her … !

Espen Paulsen engasjerte tilhørere med fortelling fra padleturen ned Taltston River.
Espen Paulsen engasjerte tilhørere med fortelling fra padleturen ned Taltston River. Alle bilder fra Espens foredrag er tatt med Morten Brekkes mobilkamera.

Nytt villmarksmøte 26. april

VILLMARKSMØTE: Søndag den 26. april blir det et nytt villmarksmøte i klubben på Groruddalen Motorsenter på Haugenstua i Oslo. Start kl. 16.00.
Alle er velkomne, både medlemmer og ikke-medlemmer.
Kveldens foredrags-holdere vil være Espen Paulsen og Morten Johansen – se en mer detaljert beskrivelse ved å trykke på Les mer-linken under.

Stemningsfull sommernatt.
Stemningsfull sommernatt.

Les mer …

En rapport fra siste villmarksmøte

Den siste søndagen i november hadde hele 40 villmarksinteresserte møtt frem på Grorud Motorsenter på Haugenstua i Oslo – for å høre på foredragsholderne, utveksle erfaringer og ha et hyggelig samvær.
Et par tre minusgrader, mørket som kom sigende og julestemning i emning gjorde det godt å trekke innomhus for å høre litt villmarksus fra sommerens og fjorårets turer.

Foredrag av et par av deltakerne i NRKs Drømmeturen.
Foredrag av et par av deltakerne i NRKs Drømmeturen.

Fortsett å lese En rapport fra siste villmarksmøte

Nytt VILLMARKSMØTE søndag 30. november

Neste medlemsmøte i Arktisk Villmarksklubb blir søndag 30. november kl. 16.00 på Groruddalen Motorsenter. Møtet er åpent for alle klubbmedlemmer med familie og venner, men andre som er nysgjerrige på hva Arktisk Villmarksklubb er for noe – er også velkomne til å delta. Vi har to spennende foredrag med bilder/film denne gangen også.

Eiliv og Lars sammen med resten av Eilivs familie, samt fotografene til NRK og Cecilie Skog og Aleksander Gamme
Eiliv og Lars sammen med resten av Eilivs familie, samt fotografene til NRK og Cecilie Skog og Aleksander Gamme

 

Fortsett å lese Nytt VILLMARKSMØTE søndag 30. november

Medlemsmøter

Neste villmarksmøte/medlemsmøte blir:
Søndag den 30 november 2014.
Vi starter kl. 16.00 som vanlig og det blir to foredrag med en hyggelig kaffepause i mellom. Stedet er også som vanlig på Groruddalen Motorsenter i Haavard Martinsens 1 vei på Haugenstua i Oslo.
Første foredrag:
I det første foredraget vil Peter Engelschiøn ta oss med til villmarka i Canada. Han leide hybel hjemme oss Helge Ingstad i flere år og hørte ofte på Ingstad fortelle om sin tur til Canada. Peter har vært i området to ganger og i dette foredraget skal ha fortelle om sin andre tur. Da forsøkte han og broren Christian sammen med noen venner  å finne vinterleiren til Helge Ingstad – den siste vinteren han tilbrakte i Canada. Til slutt padlet kameratene ned Snowdrift River.
Se bilder fra turen!
Andre foredrag:
Foredrag av Eiliv Løchen og Lars Brekke.
Etter kaffepausen vil Lars vise bilder og fortelle fra sommerens korte opphold ved Linda Lake i Yukon. Her opplevde han bl.a. fantastisk natur, hjort og grizzly. Deretter vil Lars fortelle og vise bilder fra NRK’s opptak på Coal Lake – hvor han i 1981-82 overvintret sammen med Morten Brekke, Wenche Bull-Gjertsen og Iver Løchen.
Iver døde dessverre i 2010.  Eiliv, Ivers sønn, skal fortelle om opptakene til Drømmeturen – hvor han og familien var sammen Lars. Eiliv vil videre snakke om hvordan det var å være på stedet der faren hans bodde et helt år som ung.
Se bilder fra turen!

Tidligere medlemsmøter 2014:
Medlemsmøtet den 27. april 2014 i Groruddalen Motorsenter.

Første foredrag var:
Skitur i Nordvestpassasjen

I april i fjor var Lars Martin Tannæs-Fjeld med på en litt spesiell og unik skitur i arktisk Canada – i Nordvestpassasjen. Ikke alene, men sammen med sin psykisk utviklingshemmede bror og to turledere. Lars Martin vil nå holde sitt populære foredrag, med bilder og film – for våre medlemmer.
Foredraget er delt i tre deler, som på hver sin måte fokuserer på Nordvestpassasjen, hans psykisk utviklingshemmede bror og hans utfordringer, samt selve turen og opplevelsene underveis. Dette blir et annerledes, spennende og gripende foredrag – møt opp denne søndagen!

Andre foredrag var:
Espen<br /><br />                  Paulsen
Espen Paulsen trenger ingen videre introduksjon. Han er kjent for de fleste gjennom mange reiser i arktiske områder og mange år som medlem i klubben. Denne søndagen vil han gjennom bilder og beretninger ta oss med på en reise rundt Svalbard med egen seilbåt. Opplevelsene stod i kø: reinsdyr, hval, hvalross, sel og hele 14 isbjørner. En fantastisk seiltur tur/retur Tromsø – Svalbard via Nordaustlandet.

Medlemsmøter i 2013 og tidligere finner du HER!